Play me - muziek als medicijn

30 juni 2017

Neem plaats en PLAY ME

Het kan je bijna niet ontgaan, maar sinds een aantal weken staat er in de foyer van de Amstelzaal  een fraaie witte Yamaha vleugel, met daarop de uitnodigende tekst: PLAY ME. En dat is ook precies de bedoeling: iedereen mag plaatsnemen achter de vleugel en het instrument bespelen.

Het belang van muziek in een omgeving van zieke mensen en  van mensen die in spanning zitten over een medische uitslag, wordt meer en meer ingezien.  Onder andere Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de VU, benadrukt het belang van muziek  als medicijn.

De vleugel in de foyer is geschonken door de Stichting Vrienden Botanische Tuin Zuidas. Met de vleugel in VUmc hoopt de Stichting  ook  meer bezoekers en ambulante patiënten naar haar Tuin te trekken.

De officiële overdracht van de vleugel aan VUmc  vindt plaats op maandag 3 juli 2017, tussen 12 en 12.15 uur. Erik Scherder is bereid gevonden om tijdens  deze gelegenheid  iets te vertellen over het belang van muziek  en het belang van groen,  speciaal in een ziekenhuisomgeving.
Uiteraard wordt er ook de vleugel gespeeld.