Vrijwilliger

De ruim 40 vrijwilligers (georganiseerd in de stichting Vrijwilligers Botanische tuin VU) zetten zich onder leiding van de medewerkers in voor het groenonderhoud van de tuin en het runnen van de winkel. Zo dragen zij bij aan het beheer van de Botanische tuin.

Doel

Het stichtingsbestuur vertegenwoordigt de vrijwilligers bij de exploitatie van de Botanische tuin Zuidas. Dat doen zij onder meer door:

  • jaarlijks een actieplan te formuleren in overleg met de hortulanus en de vrijwilligers, waarin tevens wordt vastgelegd welk deel van het vermogen besteed zal worden aan gereedschap en inrichting. Het stadsdeel Zuid heeft het werk van de vrijwilligers gesteund met een substantieel bedrag
  • bij te dragen aan het daadwerkelijke onderhoud van de Botanische tuin in samenwerking met de vaste medewerkers, met nadruk op de bescherming van de collecties
  • bij te dragen aan de bedrijfsvoering van de winkel.

Twee keer per jaar wordt een bijeenkomst voor alle vrijwilligers georganiseerd. Mede om de kennisvergaring van de vrijwilligers te bevorderen.

Het bestuur wordt gevormd door Fieke Konijn, Hansje van Weel, Josje Bicker, Claire Sturm en Dennis Lodder.

Adres

Van der Boechorststraat 8 1081 BT  Amsterdam
Contactpersonen:
Fieke Konijn, voorzitter
Claire Sturm, secretaris
E-mailadres: info@botanischetuinzuidas.nl

Vrijwilliger Groenonderhoud en de winkel

Wilt u ook vrijwilliger worden? Groene vingers is niet noodzakelijk, affiniteit met groen wel.

Op onze vacaturepagina leest u er alles over.

Gastvrouw/-heer voor de Wintertuin

Bent u liever gastvrouw of gastheer en vindt u het leuk om vergaderingen en ontvangsten te begeleiden? Dan is vrijwilliger voor de werkzaamheden in de Wintertuin iets voor u.

Op onze vacaturepagina leest u er alles over.

Vrijwilliger digitaliseringsproces

Voor de digitalisering van de naambordjes zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zelfstandig onze database in Excel bijhouden. Ben je digitaalvaardig en ben je graag actief bezig tussen de grootste cactuscollectie van Nederland, kijk dan op onze vacaturepagina.

belangstelling? Neem contact op met Dennis Lodder, 06 117 30 244. Een mailtje sturen kan ook: d.lodder@vu.nl