Verhuur

Wilt u vergaderen in een bijzondere omgeving, of hebt u iets te vieren en bent u op zoek naar een feestelijke plek? Wij zijn u graag van dienst.

De Botanische tuin, de voormalige Hortus Botanicus VU, is een groene oase in Buitenveldert. Een verborgen pareltje in Amsterdam. Het is niet alleen een mooie trouwlocatie, maar ook zeer geschikt voor een lezing, presentatie, vergadering of fotoshoot.

De Wintertuin is uitgerust met beamer, scherm en laptop-aansluiting. Vergaderzaal en terras zijn met een rolstoel toegankelijk. Een invalidentoilet is aanwezig.

Ook de catering (koffie, gebak, lunch) kunnen wij voor u verzorgen.

In de pauze kunt u dan genieten van een ontspannen wandeling of even lekker gaan zitten op een van de vele bankjes aan het water en in de tuin.

Verhuurtijden                

De Wintertuin is het hele jaar door – van dinsdag tot en met zondag – te huur, van 08:00 uur tot 23:00 uur. Uitbreiding van de tijden is in overleg mogelijk.

Wij begeleiden graag voor u uw evenement, bijeenkomst of vergadering, hiervoor kunnen we in overleg met u een vergoeding in rekening brengen.

Vraag een offerte op maat aan, we zijn u graag van dienst.

Capaciteit

De capaciteit van de Wintertuin wisselt per seizoen. Zo staan in de Winter de kuipplanten binnen, beschermd tegen de regen en de koud. De Wintertuin is dan een groene oase, maar de ruimte daardoor iets kleiner. In de zomer verhuizen de kuipplanten naar buiten en staan ze in de tuin. De Wintertuin houdt een groene basis maar de ruimte is dan wel groter dan in de winter.

  • Lunch-/dineropstelling: zomer – 60 personen | winter – 40 personen
  • Receptie met statafels: zomer – 120 personen | winter – 80 personen
  • Theateropstelling: zomer – 80 personen | winter – 55 personen
  • Vergadering in U-vorm: zomer – 23 personen | winter – 17 personen

Tarieven

Het standaard tarief voor de huur is  € 480 exclusief btw voor een dagdeel (maximaal 4 uur). Uitbreiding per gedeelte van een dagdeel is mogelijk tegen een uurtarief van € 120 exclusief btw. Vanaf 21:00 rekenen we een toeslag van 50% van het uurtarief. De additionele kosten voor de aankleding en inrichting zijn afhankelijk van uw wensen.

Muziek

In de Botanische tuin is alleen (semi-)akoestisch gespeelde livemuziek toegestaan. In overleg kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Catering

De Botanische tuin werkt samen met een aantal cateraars die staan voor kwaliteit en de tuin goed kennen. U bent niet verplicht deze cateraars in te huren. Mocht u liever voor een eigen cateraar kiezen dan vernemen wij dat graag van u. Het is aan te bevelen dat de cateraar van te voren langskomt om de mogelijkheden te bespreken. De pantry van de Wintertuin is beperkt uitgerust.

Koek en IJ | Min of meer onze vaste samenwerkingspartner voor creatieve lunches, borrelhapjes, buffetten en diners voor allerlei gelegenheden.

Daarnaast kunnen we op basis van onze goede ervaringen ook onderstaande cateraars van harte aanbevelen.

Cuisine Philippine

Catering Aelsmeer

Kok op Stelten

VUmc Banketing | Medewerkers en personeel kunnen (exclusief) gebruik maken van de catering en services van de VUmc. Stuur hiervoor een mailtje naar servicefd@amsterdamumc.nl

Reserveren

Wilt u reserveren of meer informatie over de mogelijkheden? Stuurt u dan een e-mail naar verhuur@botanischetuinzuidas.nl. Bij beschikbaarheid van de Wintertuin kunt u kosteloos een optie nemen die 2 weken blijft staan.

 

Vergaderruimte, in diverse opstellingen

Voor een lunch met een presentatie

Groene trouwlocatie in de stad

Receptie in de Wintertuin

Een borrel in de Wintertuin

Een lunchbuffet