Winkel

De winkel van de Botanische tuin is gehuisvest in het beheerdersgebouwtje, net als het atelier van de hortulanus, de personeelskantine en het kantoor. U kunt er terecht voor deskundig advies of voor een kopje koffie of thee.

De winkel wordt draaiende gehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Er wordt een breed assortiment planten en zaden verkocht, en er is een wisselende collectie tuinverwante cadeauartikelen. Het assortiment bevat heel bewust ook fair trade-producten. Zo komt de honing van bijen uit de Botanische tuin. In de zomer is er bovendien een breed aanbod van biologische heirloom (= oude rassen) groenten. Deze worden gekweekt in een koude kas, op een voor mens en dier verantwoorde manier. De groenten zijn, zolang de voorraad strekt, exclusief te koop bij de Botanische tuin. Met de aankopen steunen bezoekers het beheer en onderhoud van de Botanische tuin.

Zaden
De Botanische tuin verkoopt allerlei zaden. In de winkel vindt u de actuele zaadlijst. Of kijk op de lijst hieronder.

Actuele zadenlijst 2019

Korting
Vrienden van de Botanische tuin Zuidas krijgen 10% korting op aankopen in de winkel. De korting geldt niet op groenten, boeken, kunst en afgeprijsde producten.

Vanaf 1 januari 2017 kunt alleen met pin betalen. Contant betalen is dan niet meer mogelijk.

 

 

 

Aanbod van honing uit eigen tuin