Van vroege naar late lente

28 april 2022

De tijd vliegt. Het Tulpfestival waaraan we de hele maand april meedoen loopt alweer op zijn eind. Dat betekent gelukkig niet dat er niets meer te genieten valt op tulpengebied want voorlopig bloeien ze nog vrolijk door!

Meer goed nieuws: sinds afgelopen dinsdag staat onze verzameling niet-winterharde kuipplanten weer in de tuin. Begin december hadden onze sterke mannen ze verplaatst naar hun winterverblijf bij de Bètafaculteit aan de overkant van de straat. Nu was het tijd om ze terug te halen. De tuin ziet er meteen een stuk aangekleder uit, op naar de zomer!

Op 14 april is de Floriade Expo 2022 in Almere van start gegaan. Dit heeft een speciale betekenis voor ons want onze collectie bonsai en penjing (de Chinese variant van bonsai) was oorspronkelijk te zien op de Floriades van 1972 en 1982, die in Amsterdam plaatsvonden. Een unicum want daarvoor waren deze kunstvormen nog onbekend in Nederland. Naderhand kregen wij ze als geschenk. Een jubileum dus voor deze collectie!

Afgelopen weekend hebben we meegedaan aan twee leuke markten: de groenmarkt op het Siebbeleshof (vlakbij de Nieuwmarkt) en de Natuur- en Milieumarkt van Natuur & Milieuteam Zuid in het Sarphatipark. Zo fijn om onszelf weer ‘live’ in en aan de buitenwereld te presenteren en om contact te hebben met andere mensen en organisaties met een groen hart!

Op 15 mei nodigen we iedereen graag uit in onze tuin. We organiseren dan na twee jaar weer onze jaarlijkse Japanse voorjaarsmarkt. Hopelijk tot dan!