Feestelijke Opening Botanisch tuin

11 april 2017

“Mensen met meer groen in hun omgeving hebben een betere fysieke en mentale gezondheid, gaan minder vaak naar een huisarts en gaan minder snel dood” Met die woorden onderstreepte Jolanda Maas, senior onderzoeker aan de VU Universiteit het belang van een groene omgeving.

Zij gaf tijdens de feestelijke opening van de Botanische tuin Zuidas een presentatie over het effect van een groene omgeving op de gezondheid van de mens.

Op dinsdag 11 april is de Botanische tuin Zuidas feestelijk geopend. Onder grote belangstelling van gasten en bezoekers interviewde Margreet Reijntjes diverse sprekers waaronder Margreeth van der Meijde, voorzitter Stichting Botanische tuin, Directeur Instituut voor onderwijs en opleiden VUmc, Sebastiaan Capel, stadsdeelvoorzitter Zuid en Marjolein Jansen, CvB lid Vrije Universiteit, over de rol en het belang van de Botanische tuin Zuidas. Na de presentatie van Jolanda Maas over de effecten van een ‘groene’ omgeving op studenten nam Marjolein Jansen de uitdaging aan om de mogelijkheid te onderzoeken om studenten met een verhoogde stresspatroon in een kleine groep examen te laten doen in de groene omgeving van de Wintertuin.

Jolanda Maas, senior onderzoeker aan de VU