Botanische tuin VU beter toegankelijk

29 maart 2014

De VU, VUmc, vrijwilligers van Hortus VU en Stadsdeel Zuid ondertekenden een overeenkomst ‘Botanische Tuin VU Campus’. Samen willen zij de botanische tuin van de VU Campus tot 2023  draaiende houden en voor iedereen beter toegankelijk maken.

VU, VUmc en het stadsdeel investeren fors in de nieuwe botanische tuin. Zo stelt Stadsdeel Zuid gelden beschikbaar aan de vrijwilligers en voor de herinrichting van het terrein. Het is de bedoeling dat de botanische tuin er de komende jaren goed bij ligt en dat zoveel mogelijk mensen van de tuin en de collecties kunnen genieten.Op de plek waar nu de botanische tuin is, komt, naar verwachting in 2024, nieuwbouw van het VUmc. Hierna wordt de botanische tuin geïntegreerd in de dan gerealiseerde zorgtuin van het ziekenhuis.

V.l.n.r. de ondertekenaars: Fokke Rakers van VUmc; voormalig bestuurder Egbert de Vries van Stadsdeel Zuid; de vrijwilligers Hansje van Weel en Dorothee Oorthuys; Josja van der Veer van de VU en Geralt Joren, hortulanus VU, Marcel van Heemert van de VU en Amber van Stijn van Stadsdeel Zuid.