BOTANISCH BUURTEN OP BURENDAG - ZATERDAG 23 SEPTEMBER 2023 - 11:00-15:00

19 september 2023

Op zaterdag 23 september doen wij mee aan de nationale Burendag, iedereen is welkom om botanisch te komen buurten en kennis te maken met elkaar én met de bijzondere plantencollecties in deze groene oase op de Zuidas.

De vrijwilligers verzorgen de volgende rondleidingen (duur: 30-45 minuten) om 12:00 en 13:30, maximaal 10 deelnemers per rondleiding dus wie het eerst komt het eerst maalt.

Eetbare planten: hoe kun je ze herkennen en waar moet je op letten bij het plukken? We gaan ze niet alleen bekijken, maar ook voelen, ruiken en proeven!

Penjing & Bonsai: deze verzameling dankt de Botanische tuin aan de Floriades van 1972 en 1982 in het Amstelpark, maar ook aan nalatenschappen van verzamelaars, en van Schiphol, wanneer daar beschermde exemplaren in beslag werden ingenomen.

Cactuskas: in de kassen is de grootste collectie cactussen en succulenten van Nederland te bewonderen. Veel van deze cactussen zijn beschermd en worden met uitsterven bedreigd.

Rondje Tuin: de tuin bevat een zeer gevarieerde verzameling vaste planten, een rotstuin en een varentuin, bijzondere bomen en een grote hoeveelheid kuipplanten.

Onze vrijwilligers schenken koffie en thee en staan klaar voor een burenpraatje op het terras en in de winkel, waar je groene cadeaus vindt voor de leukste buren. De Botanische tuin Zuidas bevat vele bijzondere planten die onderdeel zijn van de Nationale Plantencollectie.

Graag tot zaterdag!