Terug naar Activiteiten

Plantenmarkt

Sep 15

PLANTENMARKT ZONDAG 15 SEPTEMBER

Zondag 15 september is er een gezellig markt met kruiden, bamboes en grassen van Biologische kwekerij Wiering, bloembollen van Van Tubergen, planten van Kwekerij de Ent, honing en kaarten van imker Henk Kooij, delicatessen van eigen oogst van Potje Toe, op de natuur geïnspireerde schilderijen en tekening van kunstenares Nanny Speetjes en verder (h)eerlijke zepen van de Amsterdamsche Zeepfabriek, sake, Japanse thee & koekjes, Japanse handwerk, een bonsai-demo, appeltaart en nog veel meer.

Nanny Speetjens-Kooij (1967) uit Alphen a/d Rijn maakt mensen graag blij met haar schilderijen en tekeningen. Nanny: “Ik hou ervan om vooral de natuur, flora en fauna te schilderen of op doek te tekenen.”

Nanny maakt figuratieve schilderijen met olieverf, acryl, ei-tempera, krijt en pastel. Sinds 2012 volgt ze lessen van kunstschilder Ton van Steenbergen. Nanny: “Zijn lessen zijn erg variërend vanwege de vele technieken. Hij leert je om te schilderen vanuit het donker en licht zoals gebruikelijk bij de Haagse School.”

Jaarlijks trekt Nanny eropuit om op locatie te schilderen. Zo is ze inmiddels naar Italië, Frankrijk en België geweest voor haar landschapsschilderijen. “Het is zo prachtig om de vrije natuur op het doek vast te leggen.”

Haar werk is te zien én te koop zondag 15 september op de plantenmarkt tijdens de Open Monumenten Dagen in de Botanische tuin Zuidas