Terug naar Activiteiten

Dichtbij in het park - Concerten in de Wintertuin

Nov 04

Sinds 2016 organiseert een groep muziekliefhebbers uit Buitenveldert in de zomer de openluchtconcerten in het Amstelpark. Nu voor het eerst brengen zij deze winter een serie concerten in de Wintertuin.

Voor de programmering gaan zij op zoek naar wie er muziek maken, professioneel of als liefhebber, in hun eigen stadsdeel. Dat levert steeds weer verrassende muzikale ontmoetingen op.

De concerten in de  Wintertuin vinden plaats van november tot en met januari, op elke eerste zondag van de maand. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

De toegang is vrij, een bijdrage in de hoed wordt op prijs gesteld.

Tijden: 14.30 tot 15.30 uur

Programma

4 november: Yota Baron & Chris Lopez – zang en gitaar
Yota Baron is zangeres en vertolkt als geen ander de bijzondere flamenco stijl. Begeleid door gitarist Chris Lopez brengen zij een kleurrijk optreden met vurige flamenco sturen en ingetogen Spaanse liedjes. de communicatie tussen gitarist en zangeres speelt hierbij een belangrijke rol. Deze twee mensen horen en zien is een onvergetelijke ervaring.

2 december: Martine Nijenhuis – viool
Martine Nijenhuis verbindt muziek met natuur waarbij verschillende muziekstijlen cenyraal staan. Door de lagere stemming van haar viool komen de klanken warmer en zachter oer. De schoonheid en kracht van de natuur vormen een bron van inspiratie voor haar vioolimprovisaties. Dit geeft de luisetraar een multi-zintuiglijke en ontroerende ervaring.

6 januari: Lies Müller & Martijn Nieuwenhuizen – zang en gitaar
Lies Müller is een lyrische sopraan en tevens chazan. Samen met gitarist Martijn Nieuwenhuizen brengt ze joodse liederen ten gehore in het Jiddisch, Ladino en Hebreeuws. de diversiteit van eigen arrangementen, traditionele, spirituele en levensliederen creëert een rustige en ontspannen sfeer.

Meer informatie:
Anja Timmermans – 06 44 07 99 06
Saskia van de Ree – 06 52 46 34 79