Terug naar Activiteiten

De vrije wereld

Dec 19

Zin in een beetje warmte in deze kersttijd? Kom naar de eerste editie van De Vrije Wereld, de nieuwe programmaserie van VUvereniging in de Botanische Tuin Zuidas. Onder het genot van een beker glühwein delen gasten uit wetenschap en cultuur hun kennis en verassende inzichten over Kerstmis. Green Office VU geeft tips voor duurzame kerstcadeaus, zingevingsplatform NEWConnective gaat op zoek naar de kerstgedachte, popjournalist Jan Vollaard vertelt over de kerstklassieker White Christmas en leden van het VU-kamerkoor zingen verrassende liedjes.

Aanvang 16.00 uur, toegang én glühwein gratis.

Reserveren kan hier

De Vrije Wereld is een nieuw programma waarin verrassende gasten je anders doen kijken, de deuren openstaan voor nieuwe verhalen en studenten en wetenschappers bevlogen vertellen over hun werk. Inspelend op de actualiteit heeft De Vrije Wereld elke maand een prikkelend thema. In een uur maak je kennis met verschillende gasten, van binnen en buiten VU en VUmc, vanuit wetenschap en cultuur. Zij delen hun ontdekking, ervaring of onverwacht inzicht. Na afloop kun je napraten met een drankje bij de bar.

VUvereniging is een breed maatschappelijk netwerk van mensen die zich verbonden voelen met de VU en het VUmc. Door het organiseren van toegankelijke lezingen en evenementen wil VUvereniging de wetenschap en de samenleving verder met elkaar verbinden en wederzijdse inspiratie bevorderen.

De volgende editie van De Vrije Wereld, met als thema de Liefde, vindt plaats op donderdag 14 februari van 16.00-17.00 uur.